TPMS service på GT Däckservice AB i Kävlinge.

      Däcktryckssensorer / TPMS

       Har Du köpt en ny bil? Då har Du sannolikt aktivt däcktryckskontroll som visar aktuellt däcktryck i bilens instrumentering. Vi har därför införskaffat

       nödvändiga verktyg för att bemöta den ökande efterfrågan. Med toppverktyg från Alligator, Alcar, CUB och Autel har vi tillgång till 98% av marknadens

      TPMS kodningar och därför möjlighet att programmera, klona, byta och serva de flesta TPMS ventiler på marknaden.

      Vad är TPMS?

        TPMS (Tire Pressure Monitoring System) är ett system som blir allt vanligare i nya bilar för att ge föraren information om lufttrycket i däcken.

  • Indirekt TPMS som mäter skillnader i rotationshastighet mellan de olika hjulen genom ABS-systemet. Indikerar med en symbol när lufttrycket sjunkit i något däck. Behöver kalibreras exempelvis vid byte av däckdimension eller ändring av lufttryck.
  • Direkt TPMS som mäter lufttrycket i alla däck (ibland även reservhjulet) via sensorer i varje hjul. Indikerar vilket däck som tappat lufttrycket och visar det aktuella lufttrycket i däcken. Sensorerna till system för direkt TPMS kan vara både programmerbara eller självprogrammerande. Det direkta systemet blir sannolikt det vanligaste.

       Vad säger regelverket?

  • För att få ett EU-typgodkännande på en ny personbilsmodell (plattform) måste personbilen från och med den 1 november 2012 vara utrustad med TPMS.
  • Från och med den 1 november 2014 måste TPMS finnas i alla nya personbilar som säljs, registreras eller tas i bruk, oavsett produktionsdatum.
  • Reglerna gäller personbilar med en totalvikt av högst 3500 kg avsedda för persontransporter med max nio sittplatser (fordonskategori M1).
  • För personbilar på eftermarknaden, till exempel vid byte till vinterhjul, finns i Transportstyrelsens föreskrift TSFS 2010:2 idag inga krav på TPMS när fordonet är i bruk.

   Kontakta oss om Ni har ytterligare funderingar angående TPMS . 

Kontaktinformation

GT Däckservice AB

Tostarpsvägen 20

244 32 Kävlinge

Telefon: 046-73 ​61 60

Mail: info@gtdackservice.se

​Öppettider

Ordinarie öppettider:

Mån-Tors: 08.00 - 17.00

Fred: 08:00 - 16:00

Lunchstängt: 12.00 - 13.00

Extra öppettider lördagar: 08.30-12.00

Gäller V.13-17 & V.45-49

★ ★ ★ ★ ★

​5 / 5 stjärnor av 89 recensioner 

på ​Fac​ebook​