GT Däckservice AB i Kävlinge.

Vad är en hjulinställning?

​En hjulinställning är en väldigt exakt mätning och justering av hjulen på din bil. Man gör en inställning först och främst för att undvika snabbslitage på däck men också för att få en mer miljövänlig och trafiksäker bil.

​Vid en korrekt utförd hjulinställning kommer Dina däck att få en betydligt längre livslängd, Din bil kommer att kännas mer lätthanterlig och framförallt kommer Dina bränslekostnader att sjunka avsevärt vilket har en positiv inverkan på miljön.

När behöver Du en hjulinställning?


När ratten sitter snett när Du kör rakt fram.

När bilen vill dra åt höger eller vänster under körning.

När Din bil känns instabil och vill ”vandra” över vägbanan.

Efter en påkörd trottoarkant, ojämnheter och/eller håligheter i vägbanan.

Om bilen har varit på verkstad där man har bytat bussningar, spindelleder, styrleder och stötdämpare mm i fram eller bakvagnen.

Vi rekommenderar att en hjulinställning utförs minst vart annat år för att försäkra om att Din bil är så trygg, säker och miljövänlig som möjligt. 

En korrekt hjulinställning bidrar även till lägre däck och bränslekostnader.

Två av de mest förekommande hjulvinklar som påverkar däckens livslängd negativt såsom snabbslitage, snedslitage och oregelbunden däckslitage är felaktig Camber och Toe-vinklar

Camber

Denna hjulvinkel bestämmer om hjulet lutar in, ut eller står rakt i en vertikal position. Rätt Cambervinkel ser till att däcket har rätt kontaktyta mot vägbanan för att få en mer exakt styrning och inbromsning. Detta minimerar även snedslitaget på Dina däck.​

Toe-in & Toe-out​

Med Toe-in respekteve Toe-out menas att hjulen pekar in eller ut från varandra. För mycket Toe-in eller Toe-out påverkar däckslitage och bränsleförbrukning negativt. Man kan lätt se på däckets slitbana om toe-vinklarna är felaktiga. Mer förslitning på utsidan av däcket =Toe-in, mer förslitning på däckets insida =Toe-out. Felaktiga Toe-vinklar kan förorsaka oförutsägbar styrrespons. Bilen kan även kännas instabil, vinglig och svårmanövrerad på vägen.​

​Med över 25-års erfarenhet av kan vi säkerställa att Du som kund alltid får en snabb och korrekt bedömning/justering av dina hjulvinklar. Vi har tillgång till de senaste inställningsvärden som rekommenderas av biltillverkarna.

Varje bilmodell har sina egna specifika hjulinställningsvärden. Därför är det viktigt att mätning, tolkning och justering utförs av en expert för att uppnå bästa resultat. 

Hjulinställning till veteranbil eller specialfordon

Du som har en tävlingsbil, veteranbil eller ett specialfordon är välkommen med egna inställningsvärden som passar just Din bil eller Ditt körsätt.

Vi kan även tillsammans hjälpas åt att hitta rätt inställning till Din bil.

Välkomna!

Du som har en tävlingsbil, veteranbil eller ett specialfordon är välkommen med egna inställningsvärden som passar just Din bil eller Ditt körsätt. 

Vi kan även tillsammans hjälpas åt att hitta rätt inställning till Din bil.

Välkomna till oss vare sig Ni kommer från Kävlinge eller Lund!

Skicka ett mejl för mer information om hjulinställning​

 
 
 
 
Vissa fält är inte korrekt ifyllda

Kontaktinformation

GT Däckservice AB

Tostarpsvägen 20

244 32 Kävlinge

Telefon: 046-73 ​61 60

Mail: info@gtdackservice.se

​Öppettider

Ordinarie öppettider:

Mån-Tors: 08.00 - 17.00

Fred: 08:00 - 16:00

Lunchstängt: 12.00 - 13.00

Extra öppettider lördagar: 08.30-12.00

Gäller V.13-17 & V.45-49

★ ★ ★ ★ ★

​5 / 5 stjärnor av 89 recensioner 

på ​Fac​ebook​